Fiets Cowboy electrische fiets Verwijderbare accu

Een accu met groot bereik, geïntegreerd in het fietsframe. Laadt op in slechts 3,5 uur.

Cowboy is de lichtste elektrische fiets met verwijderbare accu.

 • Verwijderbare accu

  De verwijderbare accu is handig voor stadsfietsers. De fietsers maken de accu los, nemen hem mee naar binnen, en laden hem op bij een elektrisch oplaadpunt. Fietsers die een fiets zonder verwijderbare accu hebben moeten hun hele fiets meenemen naar binnen. Dat is veel lastiger.

 • Naadloze integratie

  We hebben de verwijderbare accu ontwikkeld zodat hij geïntegreerd kan worden in het fietsframe. We hebben dit expres gedaan om te verbergen dat het een e-bike is. We hebben voor volledige design dus de verwijderbare accu als uitgangspunt genomen.

 • Tot 70 km autonomie

  De elektrische accu van Cowboy biedt tot wel 70 km fietsautonomie. Cowboy-fietsers gebruiken de fiets volgens onze gegevens ongeveer 5 km per keer, gemiddeld acht keer per week. Dus fietsers kunnen er een hele week mee naar hun werk gaan, op één oplaadbeurt.

 • 3,5 uur om volledig op te laden

  De accu van Cowboy laadt in 3,5 uur op. Na deze oplaadtijd kun je gedurende 70 km genieten van de fietsautonomie die deze fiets te bieden heeft.

Cowboy electrische fiets - Verwijderbare accu

Hoe werken onze accu's?

We gebruiken de nieuwste generatie 21700 Lithium ion-cellen. We zijn hiermee in Europa de eersten die dit doen bij elektrische fietsen. Deze nieuwe technologie biedt anderhalve levensduur vergeleken met de gebruikelijke 18650 cellen. Deze cellen hebben de hoogste energiedichtheid bij het kleinste formaat en lichtste gewicht op de markt. De geavanceerde celbescherming biedt cell balancing en een intelligente BMS. Deze garanderen de langste levensduur en de meest betrouwbare werking.

Onze fietsers profiteren van real-time accu-informatie via de gegevens op het dashboard.

Wat is de exacte autonomie die ik van mijn accu kan verwachten?

De exacte autonomie die je bereikt hangt af van de manier waarop je je fiets gebruikt. Onze accu biedt onder normale omstandigheden een bereik tot 70 km. Dergelijke omstandigheden zijn fietsen bij een lage windkracht, een goed licht glooiend wegdek. Als je fietst in een heuvelachtige omgeving of steeds om de paar honderd meter moet stoppen, dan gaat de accu sneller leeg.

Andere factoren kunnen de autonomie van de fiets ook beïnvloeden. Deze factoren omvatten het gewicht van de fiets + fietser en de temperatuur. Als je in off-road modus rijdt, dan verbruikt de fiets ook meer energie en ook dit maakt dat de accu sneller leeg raakt.

Hoe lang duurt het opladen van de accu?

Het duurt 3,5 uur om de batterij van 0 tot 100% op te laden. De laadsnelheid is lineair en is niet sneller of langzamer op het eind. De lader kan meer dan 100W stroom leveren en laadt de accu op met 3A.

Je moet de accu altijd binnen en op een niet-ontvlambaar oppervlak opladen. Het opladen dient op een plek uit de zon plaats te vinden, in een ruimte met kamertemperatuur. De oplader mag nooit in de buurt komen van vocht en water.

Zie verder voor alle specificaties